Bank

Bij verschillende banken in Emmen kun jij terecht met jouw vragen. Of je nu op zoek bent naar een studentenrekening, leningen, of financieel advies, in Emmen hebben wij alles wat je nodig hebt om je financiën tijdens je studie te beheren.

Profiteer van speciale studententarieven, handige online bankieren opties en persoonlijk advies om je geldzaken soepel te laten verlopen terwijl je studeert.

Internationale student
We raden je aan om een Nederlandse bankrekening te openen voor jouw in Nederland. Zo vermijdt je hoge transactiekosten en krijgt je toegang tot een online betaalmiddel dat gekoppeld is aan jouw bankrekening. De populairste online betaalmethode in Nederland is iDEAL en wordt ook gebruikt bij NHL Stenden Hogeschool. iDEAL is vergelijkbaar met PayPal; Makkelijk te gebruiken en veilig.

Om in aanmerking te komen voor het openen van een bankrekening moet je ingeschreven staan bij NHL Stenden en moet je ingeschreven staan bij de gemeente als inwoner van de gemeente. Je kunt eenvoudig online een rekening openen. Je hebt digitale kopieën nodig van de volgende documenten:

  • Paspoort (geen kopie)
  • Bewijs van inschrijving
  • Burgerservicenummer (BSN-nummer)
  • Huurcontract

De keuze van een bank is aan jou en we hebben hieronder links naar de belangrijkste op een rijtje gezet.

Studiestad Emmen

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste activiteiten en de voordelen die de Studiepas jou biedt!

Partners