4 tips om lekker buiten in het zonnetje te studeren

Bij deze tropische temperaturen is het allesbehalve verleidelijk om in een volle ruimte te gaan zitten studeren voor je tentamens. Laat staan in je kamer te blijven om daar boven de boeken te gaan hangen. Het allerliefst ga je natuurlijk lekker op een terrasje zitten 😊

1. Laad op die laptop!
Niets is vervelender dan lekker in het park neerploffen met al je boeken en je laptopje en erachter komen dat de accu van je laptop (bijna) leeg is. Aangezien er nog geen parken zijn met laadpalen voor laptops, zijn er twee dingen die je kunt doen. Ten eerste: zorg ervoor dat je laptop opgeladen is. Ten tweede: koop een powerbank voor je laptop. Dit is een kleine investering, maar het is een die zich dubbel en dwars uitbetaalt

2. Zorg ervoor dat je zelf ‘zonproof’ bent
Als je geconcentreerd bezig bent in de zon, zit je volledig stil en branden de zonnestralen op je huid. Zorg er daarom voor dat je goed bent ingesmeerd.

3. Drink smoothies of een alcoholvrije cocktail
Als je buiten zit te studeren, is het natuurlijk verleidelijk om er een alcoholische versnapering bij te nemen. Daar doet zich een klein probleempje voor: bij de consumptie van alcohol neemt je concentratievermogen significant af. Bovendien zal de collegestof die je aan het doorspitten bent ook steeds minder belangrijk lijken. De oplossing: maak je eigen smoothies en neem die mee in een koelboxje.

4. Zorg voor voldoende ontspanning
Ga niet urenlang in het park met je kromme rug over een boek hangen of naar je laptop: neem om het uur een korte pauze en maak een korte wandeling of doe een paar stretchoefeningen. Voor je het weet zit die gezonde geest in een extreem gezond lichaam (zie ook punt 3) en ace je die tentamens.

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste activiteiten en de voordelen die de Studiepas jou biedt!

Partners