Ga erop uit!

Februari en maart. Toch niet altijd de lekkerste maanden qua weer, maar het blijft zóóóó belangrijk om er zo af en toe op uit te gaan! Even lekker bewegen, even je hoofd leegmaken. En waar kan dat beter dan in het natuurrijke Emmen?! Klopt. Nergens! Daarom 5 tips voor je op fietsafstand van het centrum!

 1. Beklimming van ‘De Muur van Emmen’
  De Muur van Emmen is één van de hoogste punten op fietsafstand van Emmen, en het staat bekend als een zeer uitdagende fietsheuvel. Toch kan je er ook gewoon op wandelen of hardlopen hoor! Helemaal aan de top kan je ontzettend ver kijken en zie je pas hoe natuurrijk de omgeving is!
 2. De wielerbaan ontdekken
  Emmen heeft een prachtige wielerbaan, de Wielerbaan Zuidenveld, waar je kunt genieten van een uitdagend en heuvelachtig fietsparcours. Durf jij het aan om onderling een wedstrijdje te organiseren?
 3. De Meerdijk
  De Meerdijk, het sportpark bij het stadion van FC Emmen is echt een bron van verschillende sportvelden. Hier kan je honkballen, rugbyen, handballen, volleyballen, hockeyen, zwemmen, atletiek bedrijven en nog véél meer! Ga er eens langs! Misschien zit er wel iets bij voor jou!
 4. Valtherbos of het Noordbargerbos
  Zie je de bomen door het bos niet meer? Neem dan even een pauze van je studie en verken deze groene oases. Ga wandelen, joggen of organiseer gewoon een picknick met medestudenten. Het is een geweldige manier om actief te blijven en tegelijkertijd van de natuur te genieten.
 5. Toegankelijk sporten
  Toch nog op zoek naar iets anders met meer aandacht voor toegankelijk sporten? Dan kan je altijd terecht bij Uniek Sporten. Uniek Sporten heeft een superhandige kaart opgesteld met alle sporten in Emmen die je kunt beoefenen (met een beperking). Ga naar https://www.unieksporten.nl/drenthe/emmen voor de kaart!

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste activiteiten en de voordelen die de Studiepas jou biedt!

Partners