Tips voor een kleine kamer

Tips small room

Tip 1: Benut de ruimte die je hebt optimaal. Ga bijvoorbeeld voor een slaapbank in plaats van een gewoon bed of kies voor een hoogslaper waar je een kast onder kunt zetten.

Tip 2: Kies voor een hoge kast waar je veel spullen in kwijt kunt. Daarnaast zijn wandplanken ook ideaal om extra opbergruimte te creëren.

Tip 3: Kies een bed met opbergruimte of een bed waar ruimte onder zit, zodat je er opbergboxen onder kunt schuiven om ruimte te besparen.

Tip 4: Geen extra ruimte voor een bureau? Kies dan een tafel waar je ook fijn aan kunt studeren of werken.

Tip 5: Heb je geen ruimte voor een kledingkast? Een kledingrek neemt vaak minder ruimte in en je kunt er toch veel kleding op kwijt.

Tip 6: Meten is weten. Meet je kamer goed op en maak een plattegrond van je kamer op schaal. Zo kun je van tevoren al je kamer inrichten en kun je de ruimte die je hebt optimaal benutten.

Tip 7: Gebruik een roomdivider. Hiermee creëer je eenvoudig meerdere ruimtes binnen één ruimte. Zo kun je hiervoor de roomdivider gebruiken, maar ook een kast (meteen extra opbergruimte) of een gordijn.

Tip 8: Ga voor lichte kleuren in je interieur. Door lichte kleuren te gebruiken oogt de kamer groter en rustiger. Wil je toch kleuren gebruiken? Ga dan voor kleurige accessoires.

Tip 9: Hang een grote spiegel op. Hierdoor zal de kamer ook al gauw een stuk groter lijken.

Tip 10: Gebruik de ruimte boven en om de deur. Door bijvoorbeeld planken boven de deur te hangen, een smalle kast er naast te zetten of een schoenenrek aan je deur te hangen creëer je extra opbergruimte.

Handige checklist

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste activiteiten en de voordelen die de Studiepas jou biedt!

Partners