Wat is er deze zomer te doen?

Eindelijk! Na een jaar lang zwoegen in de bibliotheek, studeren met vrienden en spanning voor tentamens is het zo ver. Jouw zomervakantie is begonnen!

Maar wat ga je nu met al die vrije tijd doen? Wat is er überhaupt te doen? Wij hebben de antwoorden, dus lees snel verder!

22-07 – 30-07: Kermis in het centrum

Zwieren en zwaaien in de attracties, ouderwets blikgooien of denk je geluk te hebben met de grijpmachines? Dan is de kermis de plek voor jou! Op de parkeerplaats van het gemeentehuis staat de kermis een week uitgestald. Churros erbij?

30-07: Gouden Pijl

Een echte must-visit! Op het jaarlijkse wielergevecht in Emmen komt de Nederlandse top van de wielrenners haar kunsten vertonen tijdens een zinderende race. Geen wielrenliefhebber? Ook dan is er voldoende vermaak en vertier! Het hele centrum is omgetoverd tot festivalterrein met drie verschillende muziekpleinen waar voor verpletterende optredens wordt.  

26-08: Regenboogfestival

Feest van de liefde! Na een succesvol en vrolijk begin van het festival vorig jaar, moest het festival dit jaar natuurlijk terugkeren! Op 26 augustus staat het centrum van Emmen in het teken van gezelligheid, acceptatie en tolerantie. De bekende artiesten die er gaan komen, en de roze kerk die er staat zorgen voor een uitmuntende sfeer!

02-09 – 03-09: MM-Culinair

Voor de fijnproevers! Een tweedaags festival dat om eten draait? Wij lopen al te watertanden! Restaurateurs uit de hele omgeving presenteren zich aan het festivalpubliek met de lekkerste gerechten, de meest unieke wijnen en de meest verfrissende biertjes. Waar wacht je nog op? Koop snel je tickets!

En tussendoor?

Tussendoor is er ook voldoende te doen in Emmen en omgeving. Zo hebben we bijvoorbeeld de beste natuurgebieden en vind je op zaterdagavond een bruisend uitgaanscentrum. Ga bijvoorbeeld eens;

  • Wandelen in Bargerveen, en wat eten bij restaurant Wollegras
  • Je verplaatsen in Vincent van Gogh, in het Van Gogh Huis Drenthe, waar hij vroeger heeft geleefd
  • Een wedstrijdje meepikken van FC Emmen
  • Afpreken voor een picnic in het Rensenpark
  • Je vergapen aan de hoeveelheid dieren in Wildlands Adventure Zoo
  • Zwemmen bij de Kibbelkoele of de Rietplas

En wil je meer inspiratie? Check dan ook de agenda van Emmen Centrum via Emmen Centrum – Agenda

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste activiteiten en de voordelen die de Studiepas jou biedt!

Partners